برنامه نویسی خودآموز
بهترین اپلیکیشن های یادگیری برنامه نویسی برای مبتدیان
برنامهنویسی خودآموز جذابیتهای زیادی دارد، اما همراه با این جذابیتها چالشهای خاص خود را نیز به همراه دارد. برای اینکه برنامهنویس موفقی شوید، حتما باید از انجام یک سری کارها هم پرهیز کنید و یک سری مهارت را هم در خود پرورش دهید. حال فقط کافی است که این دستورات مرحله به مرحله توسط برنامهنویس به زبان برنامهنویسی مورد نظر ترجمه شوند تا کامپیوتر بتواند آن را خوانده و به لطف این تقسیمبندیها، بهسادگی مسألهی مورد نظر را حل کند. قطعا قصد نداریم در این مطلب به طور خیلی جزئی و دقیق به تعریف برنامه نویسی بپردازیم. بنابراین به همین میزان بسنده میکنیم و میرویم سراغ اطلاعات مهمتر نظیر پیشنیازها. یعنی قبل از اینکه بخواهید برنامهنویسی را شروع کنید اصلا باید چه کاری را بلد باشید.
دوره gamified چیه؟ دوره های Gamified کمک میکنه دستاورد ها و تعامل در روند یادگیری ایجاد بشه. تنها کاری که شما باید انجام بدید اینه که زبان مورد نظرتون رو انتخاب کنید و یادگیری رو شروع کنید. برنامه نویسان یونیکس میتوانند ابزارهای خط فرمان POSIX را در یک محیط کامل توسعه، قادر به توسعه برنامههای بزرگی مانند هسته لینوکس و محیط آن قرار دهند. ابزارهای نرمافزاری GNU رایگان (مجموعه کامپایلر گنو (GCC)، اشکال زدایی GNU (GDB) و ساخت GNU) در بسیاری از سیستم عاملها از جمله ویندوز در دسترس هستند. داده نمایشگر اشکال زدایی در نظر گرفته شده است به عنوان یک جلو گرافیکی پیشرفته برای بسیاری از ابزارهای استاندارد دیباگر مبتنی بر متن.
در این مخزن گیتهاب یک لیست از ۵۰۰ کتاب رایگان برای زبانهای برنامهنویسی مختلف را میتوانید پیدا کنید. این سایت با هدف جمعآوری تمام دروس و همچنین برگزاری دورههای کاربردی برای ورود به بازار کار شکل گرفت. ارائه خدمات آموزشی مجازی مانند تمام سایتهای مشابه، با این تفاوت که به سبک مایکروسافت قدم برداشتند. علاوه بر دوره های آموزشی مقالات بروز شده ای به صورت رایگان در زمینه برنامه نویسی و آموزش های مربوطه قرار می دهد که می توانید از آنها هم استفاده کنید. احتمالات یکی از اصول کلیدی و هستهای مورد استفاده در هوش مصنوعی به حساب میآید، زیرا به وسیله آن میتوان به کامپیوتر آموزش داد چگونه در مواجهه با عدم قطعیت با منطق رفتار کند. یادگیری در ماشینها از طریق دادهها اتفاق میافتد و درک و فهم دادهها از طریق علم آمار حاصل میشود.
در تصویر فوق تنها برخی از دورههای آموزشی این مجموعه گلچین شدهاند تا تصویری از طیف متنوع آموزشهای ارائه شده در مجموعه آموزشهای برنامه نویسی موبایل فرادرس بدست آید. در دنیای سریعاً رو به رشد برنامه نویسی، «یادگیری مداوم» شیوه و سبکی از زندگی به حساب میآید. بنابراین هیچگاه نمیتوان یادگیری برنامه نویسی را متوقف کرد و هر روز چالش جدیدی برای برنامه نویسان بوجود میآید که برای عبور باید به جستجو و یادگیری پرداخت. در تصویر فوق تنها تعداد کمی از دورههای مهمتر این مجموعه نمایش داده شدهاند. دومین شاخه، حوزه، زمینه یا گام در توسعه وب، «بکاند» (Back End) یا برنامه نویسی سمت سرور نام دارد. در برنامه نویسی بکاند ارتباط با سرور، پایگاه داده و عملکردهای سمت پنهانی وب سایت یا برنامه کاربردی تحت وب پیادهسازی میشوند.
در رویکرد چندپلتفرمی از روشها و ابزارهایی استفاده میشود که با استفاده از آنها میتوان اپلیکیشنهایی قابل اجرا هم روی اندروید و هم روی iOS ایجاد کرد. میتوان گفت برنامه نویسی وب دارای ۳ گام اصلی است که با پیشرفت و بهتر شدن در هر یک میتوان به گام بعدی صعود کرد. اولین، رایجترین و محبوبترین گام یا شاخه یا حوزه در برنامه نویسی وب را «فرانتاند» (Front End) مینامند. فرانتاند یا برنامه نویسی سمت کلاینت یا کاربر در واقع ایجاد و ساخت رابط کاربری و تمام مواردی است که کاربر در سمت مرورگر با آنها سر و کار دارد و آنها را میبیند. مواردی که در بالا فهرست شدهاند به نوعی مبانی برنامه نویسی فرانتاند به حساب میآیند. یکی از محبوبترین پارادایمهای برنامه نویسی، «شی گرایی» (Object Oriented Programming) است که به اختصار OOP خطاب میشود و یادگیری آن برای پیشرفت در مهارت برنامه نویسی بسیار اهمیت دارد.
این دوره میتونه یه کلاس حضوری، یه Bootcamp یا حتی یه دوره آنلاین با پشتیبانی مربی باشه. تو این مرحله، یادگیریت ساختاریافته و متمرکز خواهد بود و میتونی بهسرعت سوالاتت رو بپرسی و مطمئن بشی که راه درست رو میری. بعضی افراد تو محیطهای ساختاریافته بهتر یاد میگیرن؛ جایی که برنامه مشخصی هست و قدم به قدم راهنمایی میشن. اما اگه از اینکه خودت تصمیم بگیری و از روشهای مختلف استفاده کنی لذت میبری، خودآموزی میتونه بهتر برات باشه. برای توسعه این دوره ها، این سایت با برخی از بهترین اساتید در دانشگاه های سطح بالا همکاری کرده است.
کسب و تقویت مهارت حل مسئله در یادگیری برنامه نویسی و فعالیت به صورت حرفهای در این حوزه بسیار اهمیت دارد. تنها تمرکز بر زبان برنامه نویسی، یادگیری سینتکس و یادگیری کدنویسی کافی نیست و بسیاری از افراد در مسیر یادگیری برنامه نویسی، یادگیری حل مسئله را فراموش میکنند. این در حالی است که در بسیاری از کاربردهای برنامه نویسی، هدف حل مسئله است و ضرورت دارد فرد متخصص ابتدا مسئلهای را حل کند و سپس برنامه نویسی لازم را انجام دهد و حل مسئله را در عمل پیاده کند. این دوره آموزشی یکی از دورههای مجموعه آموزش جاوا در پلتفرم فرادرس به حساب میآید. علاوهبر این دوره، بسیاری از دورههای کاربردی دیگر نیز برای زبان برنامه نویسی جاوا در این مجموعه گردآوری شدهاند.
برنامهنویسی ویژوال یک سناریوی استفاده است که در آن بهطور کلی یک IDE مورد نیاز است. ویژوال بیسیک به کاربران امکان ایجاد برنامههای جدید را با حرکت برنامهنویسی، بلوکهای ساختمانی یا گرههای کد برای ایجاد نمودارهای جریان یا نمودارهای ساختاری میدهد که سپس کامپایل شده یا تفسیر میشوند. هرچند منابع فارسی برای شروع بسیار مفید هستند، اما وقتی به سراغ مباحث پیشرفتهتر میروید، به وضوح محدودیتها را مشاهده میکنند. منابع فارسی برای موضوعات پیشرفته بسیار محدود است و دیرتر از منابع انگلیسی آپدیت میشود، بنابراین دیرتر از سایر برنامهنویسهای دنیا از تکنولوژیهای نوین در این حوزه با خبر میشوید. بنابراین برای یادگیری تکنولوژیهای روز دنیا، استفاده از منابع انگلیسی یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
جامعه برنامهنویسان پر از افرادی است که میتوانند به شما کمک بکنند و شما را در مسیر یادگیری برنامهنویسی یاری نمایند. Hack pledge یکی از وبسایتهای مطرح در این زمینه است که به شما میتواند کمک خوبی را بکند. این سایت از سال 1395 کار خود را آغاز و از همان ابتدای کار تاکنون با نیازسنجی دقیق مشتریان و تمرکز بر روی کیفیت ارائه دورهها به زبان فارسی توانسته تاثیر خوبی بر دانش و یادگیری کاربران بگذارد. محتوای موجود در دورههای آموزشی بلدشو مطابق با استاندارد جهانی است و پس از ترجمه توسط مترجمین متخصص، با زیرنویس یا با دوبلهی حرفهای بر روی سایت قرار میگیرند. این دورهها با پوشش مباحث از سطوح پایه تا حرفهای و با آموزش گام به گام، شما را تا مرز یادگیری کامل تخصص مورد نظر پیش میبرد. به همین دلیل این سایت تلاش کرده تا یک مرجع آموزش آنلاین برای زبانها و ابزارهای برنامهنویسی مربوط به موبایل باشد.
اپلیکیشن هفتم که قصد داریم به معرفی آن بپردازیم اپلیکیشن بسیار خوب آقای برنامه نویس است. این اپلیکیشن توسط علیرضا نظری توسعه یافته و بیش از ۱۰ هزار کاربر فعال دارد. آقای برنامهنویس، برنامه نویسی را به طور کامل، جامع و گام به گام به کاربران آموزش میدهد حتی اگر آنها در سطح کاملا مبتدی باشند. مطالب موجود در این اپلیکیشن با تلاشهای فراوانی از سایتها و کتب مختلف گردآوری شده و بسیار کامل است. یکی از ویژگیهای خوب این اپلیکیشن در آخرین نسخه اضافه شدن بخش آموزش ویدیویی و اضافه شدن بخش کانالهای آموزشی به آن است.
با این کار میتوانید حتی درمورد کتابخانهها، سرویسها، زبانهای برنامهنویسی و الگوها هم اطلاعات کسب کنید؛ اما نکته مهمتر این است که با طرز فکر سایر برنامهنویسان آشنا میشوید. متوجه میشوید که موارد مهم یا موارد قابلحذف، از شخصی به شخص دیگر کاملاً متفاوت است. IDE همیشه در محیطهای Mac OS و MacOS کلاسیک اپل محبوب بوده و قدمت آن به کارگاه برنامه نویسان Macintosh , Turbo Pascal , THINK Pascal و THINK C در اواسط دهه ۱۹۸۰ بازمیگردد. در حال حاضر برنامه نویسان macOS میتوانند بین IDEهای بومی مانند Xcode و ابزارهای منبع بازمانند Eclipse و Netbeans را انتخاب کنند. ActiveState Komodo یک IDE اختصاصی چند زبانه است که در macOS پشتیبانی میشود.
دورههای آموزشی برنامهنویسی بسیار زیادی در دنیا وجود دارد که میتوانید در آنها شرکت بکنید. مطمئنا هر کدام از آنها می تواند به خوبی جوابگوی کار شما باشند و شما را به جلو سوق دهند. در کنار این دورههای آموزشی بوت کمپهایی نیز وجود دارد که هدف آنها یاد دهی به شما برای یادگیری در مدت زمان بسیار کوتاهی است. وبسایتهای یادگیری بسیار زیادی در حال حاضر در دنیا وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده بکنید. هر کدام از این وبسایتها دورههای آموزشی متفاوتی را به شما ارائه میدهند که میتوانید از آنها استفاده بکنید و به عنوان یک نقطه شروع آنها را در نظر بگیرید. سایت اموزش برنامه نویسی خارجی teachingtree.co این سایت های اموزش برنامه نویسی رایگان اصول طراحی سایت، برنامه نویسی، الگوریتم، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، گرافیک و انیمیشن و ...
اپلیکیشن Enki برای برنامه نویسان با تجربه و مبتدیان غیرتخصصی طراحی شده و مهارتهای کد نویسی، علوم داده و مهارتهای دیگر در حوزه فناوری را پوشش میدهد. کاربران میتوانند درسهایی در زمینه Python، SQL، JavaScript و Git بگذرانند و مهارت هایی مانند کار با صفحات گسترده، تحلیل دادهها، TypeScript و Linux را یاد بگیرند. اپلیکیشن Codemurai به کاربران کمک میکند تا ساخت وب سایت، بازی و اپلیکیشن را بیاموزند. این اپلیکیشن شامل درس های تعاملی موبایل و چالش های برنامه نویسی، آزمون ها و تمرینات برنامه نویسی است. محتوای آموزشی مناسب برای مبتدیان شامل HTML، JavaScript، CSS و توسعه بازی با Phaser میباشد.
W3Schools وب سایتی است که میتوان در آن به صورت آنلاین و کاملاً رایگان کدنویسی را فرا گرفت. همچنین این وب سایت دارای دورههای آموزشی و منابع زیادی برای برنامه نویسی وب است. آموزش HTML ،CSS ،PHP ،JavaScript ،jQuery ،XML ،SQL ،ASP.NET و JSP تنها تعداد کمی از دورههای موجود در وب سایت W3school به حساب میآیند. این اپلیکیشن توسط تیم خوب الماس طراحی شده و امتیاز بسیار خوبی را نیز در بازار کسب کرده است. یکی از ویژگیهای خوب آن، این است که نصب و تمامی مطالب موجود در آن، به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار داده شده است.
کدنویسی از قانون 20/80 پیروی میکند به اینصورت که 80 درصد از زمانتان را صرف 20 درصد از کدتان یا 20 درصد ازآنچه درحال یادگیری آن هستید، میکنید. این رابط با سیستم Lego Mindstorms رواج یافته است و توسط تعدادی از شرکتها که مایل به سرمایهگذاری بر روی مرورگرهای سفارشی مانند آنچه در موزیلا است، فعالانه مورد سوء استفاده قرار میگیرد. KTechlab از کد پویا پشتیبانی میکند و یک IDE و شبیهساز محبوب Open Source برای توسعه نرمافزار برای میکروکنترلرها است. برنامهنویسی ویژوال همچنین وظیفه قدرت برنامهنویسی توزیع شده را دارد (به عنوان مثال نرمافزار LabVIEW و EICASLAB). یک سیستم برنامهنویسی بصری اولیه، حداکثر، پس از طراحی سینت سایزر آنالوگ مدل شد و از 1980s برای توسعه نرمافزار عملکرد موسیقی در زمان واقعی استفاده میشود.
این موضوع مهم، مشخص کردن شاخه و حیطهای از برنامه نویسی است که فرد قصد فعالیت در آن را دارد. به بیان دیگر، فرد پیش از شروع یادگیری برنامه نویسی از صفر ، باید هدف خود را از یادگیری برنامه نویسی مشخص کند. چرا که با توجه به این مسئله ممکن است یادگیری برنامه نویسی بیشتر یا کمتر طول بکشد. همانطور که پیشتر هم بیان شد، برنامه نویسی کاربردهای بسیار زیادی دارد و تقریباً در همه زمینهها میتوان از برنامه نویسی برای بهتر کردن فرایندها استفاده کرد. اما به طور کلی، برخی از شاخهها و حوزههایی وجود دارند که پایه و اساس آنها برنامه نویسی است و این مهارت اصلیترین نیازمندی برای فعالیت در آنها به حساب میآید. البته باید در نظر داشت که دستهبندی یکسان و واحدی برای انواع برنامه نویسی و شاخههای مختلف آن وجود ندارد و میتوان دستهبندیهای متفاوتی را ارائه داد.
خودآموزی در برنامهنویسی نه تنها شدنی است، بلکه میتواند به یک تجربهی هیجانانگیز و پربار تبدیل شود. مهم این است که در این مسیر، همواره به یادگیری ادامه دهید، از اشتباهات خود درس بگیرید، و هرگز تسلیم نشوید. اگر بتوانید این روحیه را حفظ کنید، نه تنها به یک برنامهنویس ماهر تبدیل میشوید، بلکه میتوانید مسیر موفقیت خود را با دستان خودتان بسازید. طبیعتا وقتی بخواهید برای کامپیوتر یک برنامه بنویسید، باید در ابتدا با کامپیوتر آشنایی داشته باشید. نیازی نیست به کلاس بروید و هزینه کنید، اگر مقدور است از شخصی که اطلاعات خوبی در این زمینه دارد کمک بگیرید یا در اینترنت به دنبال آموزشهای رایگان باشید تا بتوانید در این زمینه مهارتی نسبی پیدا کنید. در اینجا نکاتی را بیان کردم که به هر تازهواردی در مسیر برنامهنویسی کمک میکند.
برای یادگیری فریمورکها و ابزارهای تسهیلکننده کدنویسی HTML و CSS میتوان از مجموعه دورههای آموزش HTML و CSS فرادرس استفاده کرد. در این مجموعه، دورههای آموزشی مختلفی گنجانده شده است که شامل آموزشهای پروژهمحور و همچنین دورههایی برای فریمورکها و ابزارهای رایج و محبوب HTML و CSS میشوند. در تصویر فوق تنها برخی از دورههای موجود در این مجموعه به عنوان نمونه نشان داده شدهاند. اما پیش از آنکه به معرفی سایر دورههایی پرداخته شود که باید بعد از دوره فوق گذراند، بهتر است ابتدا به معرفی دورههای یادگیری برنامه نویسی فرادرس برای مخاطبین کودک و نوجوان پرداخته شود. البته سایر افراد مبتدی در سنین مختلف هم میتوانند از دورههای کودک و نوجوان استفاده کنند، زیرا این دورهها بسیار ساده هستند و یادگیری برنامه نویسی با استفاده از آنها آسانتر است.
یک برنامهنویس خوب باید روحیهی پرسشگری داشته باشد و به دنبال یافتن راه حل برای مشکلات باشد. همچنین دوره تکمیلی SQL Server نیز در سایت فرادرس تهیه شده است و میتوان پس از دوره مقدماتی SQL Server از آن استفاده کرد. وقتی به شرایط از پیش تعیین شده برسد، بسته به نوع دستور، اجرای دستورات به سمت و سوی خاصی سوق پیدا میکند. مطلبی که خوندید از مجموعه مطالبی بود که برای معرفی مراجع آموزشی نوشته شده. حال که تا اینجای متن آمدید، یعنی قطعا به این مهارت علاقه دارید و میخواهید به یک برنامهنویس تبدیل شوید. بنابراین باید به شما بگوییم که چه مواردی باید درون کامپیوتر یک برنامهنویس وجود داشته باشد.
این سایت یک مکان عالی برای شروع توسعه دانش و مهارت های مربوط به برنامه نویسی هست که دوره ها و آموزش هایی رو پیدا خواهید کرد که از اصول برنامه نویسی رایانه، تا برنامه های پیشرفته رو شامل میشه. استفاده از منابع انگلیسی به شما کمک میکند اصطلاحات فنی را بهطور طبیعی یاد بگیرید و در مصاحبههای شغلی یا هنگام کار ریموت با تیمهای بینالمللی اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشید. منابع انگلیسی فرصت یادگیری تکنولوژیهای پیشرفته و استانداردهای جهانی را در اختیار شما قرار میدهند. اگر میخواهید پروژههای بینالمللی بگیرید و با جامعه جهانی برنامه نویسان در ارتباط باشید، آشنایی با این منابع ضروری است. این منابع نیز برای ما ایرانیها مزایا و معایبی دارند که آگاهی از این موارد قبل از شروع مطالعه منابع انگلیسی ضروری است و به استفاده بهینه از این منابع منجر میشود. بنابراین، درک دلیل شما برای یادگیری پایتون به شما کمک میکند تا یک برنامه یادگیری شخصیسازیشده ایجاد کنید.
بنابراین شما باید به صورت منطقی با شرایط پیچیده و تودرتوی برنامهنویسی مقابله کرده و الگوریتمی مناسب برای حل آن بنویسید. این دورهها اغلب فشرده و چند هفتهای هستن و شامل یادگیری با راهنمایی استاد و همچنین تمرینهای عملی هستند. در این دورهها شما همزمان هم دانش تئوریک بهدست میارید و هم پروژههای واقعی انجام میدید. بعد از اینکه پایههای لازم رو یاد گرفتی، میتونی خودت رو درگیر پروژههای عملی و چالشهای مختلف کنی. با استفاده از منابع آنلاین، پروژههای واقعی رو شروع کن، سوالاتت رو از جوامع آنلاین مثل Stack Overflow بپرس و از آزادی که در خودآموزی داری استفاده کن تا به عمق بیشتری وارد مباحث بشی. ولی اگه ترجیح میدی تنهایی کار کنی و درگیر تعامل زیاد نشی، خودآموزی برات انتخاب بهتریه.
مبتدیان میتوانند با اپلیکیشن Sololearn کدنویسی را یاد بگیرند که یکی از بزرگترین مجموعههای دورههای برنامهنویسی رایگان را ارائه میدهد. دانشآموزان با مفاهیمی مانند علوم داده، الگوریتمها و ساختارهای داده، یادگیری ماشین و روندهای جدید کدنویسی آشنا میشوند. این اپلیکیشن شامل دسترسی به مسابقات کدنویسی، یک جامعه کدنویسان و حمایت همتایان نیز میباشد. کاربران میتوانند با بیش از ۱۵,۰۰۰ سوال و ۲,۰۰۰ آزمون به تمرین کدنویسی بپردازند. اما این سایت یک نقطه قوت بزرگ دارد و آن هم این که بسیاری از اساتید برتر دنیا همچون برخی کارمندان شرکت گوگل را به عنوان مدرس به خدمت گرفته است. سکان آکادمی در 20 شهریور ماه سال 1392 کار خود را با هدف ارائه اخبار مرتبط در زمینههای برنامهنویسی، طراحیسایت، اپنسورس و لینوکس، سئو، هوشمصنوعی، استارتاپ و....
کاربران میتوانند در هر زمان و مکان به تمرین کدنویسی، مطالعه مقالات و مرور مفاهیم بپردازند. کد نویسی مهارتی ارزشمند در بسیاری از صنایع است و میتواند به شما کمک کند تا شرایط لازم برای مشاغل فناوری را کسب کنید. اکثر افراد میتوانند کد نویسی را یاد بگیرند و اپلیکیشنهای کد نویسی برای مبتدیان این کار را دست یافتنیتر میکنند. در این مطلب بهترین اپلیکیشن های یادگیری برنامه نویسی برای مبتدیان را معرفی می کنیم. افراد مبتدی که میخواهند مهارت های برنامه نویسی پرتقاضا را یاد بگیرند، در این مطلب می توانند با برخی از بهترین و آسان ترین اپلیکیشن های جهت یادگیری برنامه نویسی آشنا شوند.
این پورتفولیو باید نشاندهندهی مهارتها و علاقههای شما باشد و متناسب با حرفه یا صنعتی که به آن علاقه دارید، تنظیم شود. تلاش کنید پروژههای خود را بهصورت خلاقانه طراحی کرده و مهارتهای حل مسئله خود را در آنها به نمایش بگذارید. یاد بگیرید که چگونه کتابخانههای رایج مانند NumPy برای محاسبات عددی، pandas برای دستکاری دادهها و matplotlib برای تجسم دادهها را وارد و استفاده کنید. ما مقالهای جداگانه درباره بهترین کتابخانههای پایتون برای علوم داده داریم که میتواند زمینه بیشتری برای این ابزارها فراهم کند. البته، مسیر رسیدن به یک برنامهنویس حرفهای پایتون یک فرآیند طولانی مدت است و بسیاری از تلاشها باید در کنار روشهای ساختارمند، به صورت خودآموز صورت گیرد.
یادگیری پایتون فرصتهای شغلی زیادی را به روی شما باز میکند و نتایج شغلی بهتری را تضمین میکند. این هم یکی دیگر از دلایل برنامه نویسان تازه کار برای شروع برنامه نویسی با پایتون است. C++ و C# دو زبان قوی و پرکاربرد هستند که در حوزههای مختلفی مانند بازیسازی و توسعه نرمافزارهای کاربردی استفاده میشوند. C++ به دلیل سرعت و کارایی بالا در پروژههایی که نیاز به عملکرد قوی دارند، مانند موتورهای بازی و سیستمهای تعبیهشده، مورد استفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر، C# زبان اصلی توسعه در محیط .NET است و برای ساخت برنامههای ویندوز و بازیهای ویدیویی با استفاده از Unity بسیار مناسب است.
میتوان یک دوره پروژهمحور را شروع کرد، ولی پیش از کمک گرفتن از آن دوره، خود فرد باید سعی کند پروژه را انجام دهد و بعد اگر با حداکثر تلاشمان به نتیجه نرسیدیم، میتوانیم از دوره آموزشی هم کمک بگیریم. «ساختمان داده» (Data Structure) به مجموعههایی از دادهها گفته میشود که برنامه نویسان میتوانند به وسیله آنها با مقادیر بزرگی از دادهها کار کنند. برای مثال «آرایه» (Array) نوعی ساختمان داده در برنامه نویسی است که میتوان چندین مقدار از نوع یکسان (مثل چندین عدد صحیح) را در آن ذخیره کرد. برای تمام این سایتها اپلیکیشن موبایل وجود داره و میتونید دورهها رو در موبایل دنبال کنید (در این مقاله میتونید لیستی از بهترین اپلیکیشنهای موبایل برای آموزش برنامهنویسی کامپیوتر مقدماتی رو ببینید). سایت w3schools هم یکی از بهترین منابع برای آموزش گام به گام زبانهای برنامهنویسی و حل تمرینه. آموزشهای این سایت به صورت متنی هستند و در هر صفحه تمرینی برای تسلط بر اون مبحث قرار داره.
این مسئله به این دلیل پیش میآمد که من دانش قبلی نداشتم و یا شاید به این دلیل که از یک روش متفاوت استفاده میکردم؛ اما کمی صبرکردن و بعد دوباره به همان موضوع برگشتن، همیشه یکی از روشهای مفید است.
در این مقاله، راهکارهایی عملی و موثر برای تبدیل شدن به یک برنامهنویس خودآموز موفق ارائه شده است. Programming Hub یک آموزش برنامه نویسی سرگرم کننده را در محیط یادگیری گیم محور ارائه میدهد. دانشآموزان میتوانند از طریق تمرین روزانه HTML، C، JavaScript و C++ را یاد بگیرند. کاربران این اپلیکیشن میتوانند بیش از ۱۳,۰۰۰ تمرین کد نویسی را تکمیل کنند، پورتفولیوهایی برای نمایش پروژههای خود بسازند و گواهینامههای اتمام دوره دریافت کنند. مهندسان، طراحان و معلمان در Mimo همکاری میکنند تا بهترین درسها و استراتژیهای یادگیری کدنویسی را ارائه دهند. وب سایت و اپلیکیشن موبایل Codecademy Go تجربه بوتکمپ Codecademy را تکمیل میکند و یادگیری کد نویسی را آسانتر میسازد.
به کمک منابع آنلاین میتونی یادگیری خودت رو شخصیتر کنی و بدون حواسپرتی بقیه، فقط روی چیزی که میخوای یاد بگیری تمرکز کنی. اگر شما از اون دسته افرادی هستید که میتونید خودتون رو سر پا نگه دارید، یه برنامه برای خودتون بسازید و بهش پایبند باشید، خودآموزی برای شما انتخاب خوبیه. شما نیازی ندارید کسی دستتون رو بگیره و همراهتون باشه؛ فقط باید منابع خوب رو پیدا کنید و جلو برید. از اونجایی که هر هفته سر یه زمان خاص باید توی کلاس باشی، این روش باعث میشه تعهد بیشتری به یادگیری داشته باشی. مربیها هم با تجربهشون میتونن کمکت کنن تا سریعتر مشکلاتت رو حل کنی و مسیر درستی رو طی کنی.
بنابراین هدف از این صحبتها این بود که زیاد درگیر انتخاب زبان برنامهنویسی مورد نظرتان نباشید. البته باید بگویم که یادگیری برخی از زبانهای برنامهنویسی برای افراد مبتدی بسیار سادهتر از زبانهای دیگری خواهد بود اما در نهایت این موضوع باز هم به هدف شما وابسته خواهد بود. برای مثال اگر شما بخواهید برای iOS اپلیکیشن بنویسید باید سراغ یادگیری زبان سوئیفت بروید. اگر میخواهید به صورت جدی وارد دنیای برنامهنویسی شوید همواره پیشنهاد میشود که با زبان برنامهنویسی C کارتان را شروع بکنید و بعد از آن سراغ زبانهای دیگری بروید. با این حال زبانهای برنامهنویسی سطح بالاتری نیز وجود دارد که به شما همزمان با درک دنیای برنامهنویسی، بسیاری از نیازهای دیگرتان را رفع میکند.
برای کار با SQL Server در نرم افزار SQL Management Studio نیز مطالعه مقاله کاربردی زیر پیشنهاد میشود. در ادامه به این بحث پرداخته شده است که اجزای شبکههای کامپیوتری چه هستند. مقاله دیگری نیز با همین در مجله فرادرس در دسترس است که لینک آن در ادامه آمده است. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. برای مشاهده آموزشهای مرتبط دیگر، در میانبیش از ۳۱,۰۰۰ ساعت آموزشمنتشر شده در فرادرس، جستجو کنید... هرچه از طریق هر کاتا پیشرفت میکنید ، چالش ها سخت تر و سخت تر میشن و هنگامی که یک چالش کامل شد، میتونید ببینید که راه حل شما چجوری به دیگران کمک میکنه.
افرادی که نمیتوانند یا نمیخواهند تعهد بزرگتری بدهند، ممکن است بخواهند ابتدا با یک اپلیکیشن کد نویسی شروع کنند و سپس به سراغ بوتکمپ بروند. از سوی دیگر، بوتکمپ ممکن است برای کسانی که به دنبال تغییر شغل هستند و زمان کافی برای یادگیری فشرده کد نویسی دارند، مناسبتر باشد. در طول برنامه روزانه خود زمان مشخصی را تعیین کرده و آن زمان را به یادگیری بپردازید. هر روز دو ساعت یادگیری مداوم بسیار بهتر از ۱۵ ساعت یادگیری در یک روز از کل ماه است. اگر میخواهید با یادگیری برنامهنویسی یک شغل پیدا کنید، پس فکر کنید که یادگیری هم بخشی از شغل شماست و جدی باشید.
پس از یادگیری HTML و CSS میتوان یادگیری فریمورکها و ابزارهای مبتنی بر HTML و CSS را آموخت. این فریمورکها و ابزارها فرایند کدنویسی و برنامه نویسی فرانتاند را به میزان زیادی آسانتر میکنند و با استفاده از آنها میتوان سریعتر به نتیجه رسید. از جمله این موارد میتوان به «بوتاسترپ» (Bootstrap) و «جیکوئری» (jQuery) اشاره کرد. برچسبها در HTML صفتهایی (Attributeهایی) را مثل هدینگها، بدنه و پاراگرافها مشخص میکنند. این صفتها به وسیله مرورگرهای وب مثل کروم استفاده میشوند تا صفحه وب مربوطه به کاربر نمایش داده شود.
دورههای آموزشی حضوری معمولاً هزینه بیشتری نسبت به یادگیری خودآموز دارند. با وجود منابع گسترده برای یادگیری زبانهای برنامهنویسی مختلف مانند پایتون، جاوا و android، میتوانید به راحتی موضوعات مورد علاقه خود را بیابید و بر روی آنها تمرکز کنید. دوره آنلاین برنامه نویسی یکی از گزینههای محبوب و کارآمد برای یادگیری است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. شرکت کنندگان به محض اتمام درسها گواهینامههای اتمام دوره دریافت میکنند. همچنین، Programming Hero یک دوره کامل توسعه وب را با کمکهای شغلی برای دانشآموزانی که میخواهند به طور عمیقتری به برنامه نویسی بپردازند، ارائه میدهد.
نمونه اولیه دیگر Prograph بود، یک سیستم مبتنی بر dataflow که در ابتدا برای Macintosh توسعه یافته بود. محیط برنامهنویسی گرافیکی «انگور» برای برنامهریزی کیتهای ربات qfix استفاده میشود. سیستمهای اولیه قادر به پشتیبانی از آنها نبودند، زیرا برنامهها با استفاده از نمودارهای پخش شده، ورود به برنامهها با کارتهای سوراخ دار (یا نوار کاغذی و غیره) پیش از ارسال آنها به کامپایلر ساخته میشدند. Dartmouth BASIC اولین زبانی بود که با IDE ایجاد شد (و همچنین اولین کسی بود که هنگام نشستن در مقابل یک کنسول یا ترمینال برای استفاده طراحی شده بود).[۱] IDE آن (بخشی از سیستم به اشتراک گذاری زمان Dartmouth) بود. مبتنی بر دستور، و بنابراین به نظر نمیرسد بسیار شبیه به IDEهای گرافیکی مبتنی بر منو پس از ظهور رابط کاربری گرافیکی.
اکثر فروشندگان اصلی کامپایلر برای ویندوز هنوز نسخههای رایگان ابزار خط فرمان خود، از جمله مایکروسافت (Visual C ++، Platform SDK , .NET Framework SDK، ابزار nmake) را ارائه میدهند. اگر به شروع مسیر یادگیری پایتون علاقهمندید، در نظر داشتن این نکات به شما کمک میکند تا پیشرفت بیشتری داشته باشید و تمرکز خود را حفظ کنید. برای شروع برنامه نویسی با پایتون این راهنمای گام به گام برای شما مفید خواهد بود. این راهنمای گام به گام فرض میکند که شما از صفر شروع میکنید، به این معنی که باید از ابتداییترین مفاهیم شروع کرده و به تدریج پیشرفت کنید. Khan Academy یکی از اصیل ترین منابع آموزشی آنلاین رایگان در دنیاست که شما قدم به قدم توسط ویدیو های آموزشی می توانید نقاشی کردن، انیمیشن، ساخت بازی توسط جاوا اسکریپت، HTML – CSS و بسیاری دیگر از علوم را یاد بگیرید. اگر ترجیح میدهید با راهنمایی مستقیم یاد بگیرید، شرکت در کلاسهای حضوری یا کارگاههای آموزشی میتواند انتخاب مناسبی باشد.
اکلیپس و Netbeans دارای افزونههایی برای سی / سی پلاسپلاس، Ada ,GNAT (به عنوان مثال AdaGIDE)، پرل، پایتون، روبی و پیاچپی هستند که براساس برنامههای افزودنی فایل، محیط یا تنظیمات پروژه بین اتوماتیک انتخاب میشوند. این رویکرد همچنین در نرمافزارهای ویژه مانند Openlab استفاده میشود، جایی که کاربران نهایی میخواهند انعطافپذیری یک زبان برنامهنویسی کامل، بدون منحنی یادگیری سنتی مرتبط با یک را داشته باشند. درک نحوه استفاده از بلوکهای try/except و raise استثناها برای نوشتن برنامههای پایتون مقاوم بسیار مهم است. ما راهنمایی اختصاصی برای مدیریت استثناها و خطاها در پایتون داریم که میتواند به شما در اشکالزدایی کدتان کمک کند. با نوشتن یک برنامه ساده پایتون مانند اسکریپت کلاسیک "Hello, World!" شروع کنید.
هرچه بیشتر منتظر یادگیری مطالب جدید باشید، فرصتهای بیشتری را برای ورود به کد خودتان از دست میدهید. در این مرحله، باید درک خوبی از پایتون و کاربردهای آن در زمینه علاقهمندی خود داشته باشید. این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند. توی دوره آموزش سیشارپ چه چیزهایی گفته میشه؟ - نصب و راه اندازی کامپایلر - انواع متغیرهای سی شارپ - اپراتورها - تبدیل متغیرها - حلقهها - شرطها -شی گرایی و خیلی چیزهای دیگه با ...
برنامه نویسی پایگاه داده چیست